Wat behandelt een osteopaat bij zwangerschap?

Met welke klachten kunnen zwangere vrouwen bij een osteopaat terecht?

Een goede vitaliteit voor en tijdens de zwangerschap is van groot belang voor moeder en kind. In relatief korte tijd verandert er veel op mechanisch, hormonaal en emotioneel vlak. Je hele interne huishouding moet immers voor twee personen worden ingericht.

Door de vormverandering van het lichaam maar ook door de veranderde ligging van de vitale organen, ondergaan met name de bindweefselstructuren van het lichaam, mede door de invloed van hormonen en zwaartekracht, aanzienlijke veranderingen.

De bekende zwangerschapskwaaltjes zoals; rug-, nek-, bekken-, been-, bekkenbodem-, spijsverterings- en hoofdpijnklachten kunnen het geluk van de zwangerschap aanzienlijk verstoren. Met osteopathie kunnen de zwangerschapsklachten op een natuurlijke manier behandeld worden, zonder het kind in gevaar te brengen. Osteopathie is er juist primair op gericht om het lichaam weer in balans te brengen. Hoe beter de moeder het vergaat des te beter is het voor het kind,voor nu en later.

Langdurige en moeilijke bevallingen kunnen een grote impact hebben op moeder en kind. Het gebruik van een zuignap of tang bij de bevalling kan voor het latere functioneren van de moeder en vooral van het kind van grootte invloed zijn. Ook na de bevalling kan osteopathie een effectieve en verreikende oplossing bieden om het lichaam van de moeder op verschillende niveaus, fysiek, emotioneel en geestelijk weer in balans te brengen.

Wilt u meer informatie over een behandeling tijdens de zwangerschap dan kunt u contact opnemen.

Neem telefonisch contact op 0627066092 of mail info@osteopathienoord.nl